تأسیس آربراتوم در جنگل تحقیقاتی دانشگاه تربیت مدرس
آربراتوم (Arboretum) یا مجموعه گیاهی، باغ گیاهشناسی تخصصی است که برخلاف باغهای گیاهشناسی عمومی عمدتا به کشت، مطالعه و نمایش درختان، درختچهها و سایر گیاهان چوبی اختصاص دارد. آربراتوم بهعنوان کتابخانههای زنده و بانک ژن برای تحقیقات علمی و آموزشی، حفاظت و تفریح عمل میکنند. آربراتوم شرایط ایدهآلی را برای مطالعه گونههای درختی، ژنتیک، الگوهای رشد و تعاملات اکولوژیکی فراهم میسازد. این مطالعات به محققان کمک میکند تا مسائلی مانند سازگاری گونهها، مقاومت گونه در برابر آفات و تغییرات آبوهوا را بررسی کنند.
در این راستا دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس تصمیم به احداث آربراتوم در مکان جنگل تحقیقاتی دانشگاه، با اولویت جمعآوری گونههای درختی در خطر انقراض، در تاریخ 24 فروردین 1404 گرفت. شروع احداث این آربراتوم با اولویت سه گونه در خطر انقراض شمشاد هیرکانی و سرخدار (در مقیاس محلی) و افرای مازندرانی (در مقیاس جهانی) در مساحت حدود دو هکتار آغاز شده است.
هدف دانشگاه تربیت مدرس ضمن اتخاذ سیاست حفاظت خارج از محل گونههای در خطر انقراض، دسترسی آسان برای محققان و علاقهمندان و آموزش در سطوح مختلف علمی میباشد.